D'r durpswinkel


Uit het leven van wethouder Gulpen, deel 1 D’r Durpswinkel

 

Als parttime wethouder voor Leefbaar Simpelveld ben ik nu 8 jaar actief binnen onze mooie gemeente Simpelveld. In die tijd heb ik veel mensen ontmoet. De komende weken neem ik u mee in mijn herinneringen en ik wil u een inkijkje geven in onze gemeenschap. Wat houdt onze burgers bezig en hoe wil Leefbaar Simpelveld daarmee omgaan.

 

D’r Durpswinkel in de Rode Beuk is een ontmoetingsplek waar alle inwoners van Bocholtz en Simpelveld welkom zijn. D’r Durpswinkel is een plek “voor mensen, door mensen”. Dit motto zegt voldoende. 

Wat tref je daar aan? Mensen die kaarten, biljarten, breien, soep eten, bloemschikken, schilderen, een babbeltje maken, een cursus volgen, gebruik maken van de dagopvang, hun belastingaangifte laten verzorgen, vervoer regelen naar ziekenhuis, ja, dat gebeurt allemaal in D’r Dorpswinkel. Je kunt er werkelijk terecht voor al je (hulp)vragen. Vrijwilligers bekijken samen met je hoe je vraag het beste opgepakt kan worden. Ook wordt bezien welke wederdienst de hulpvrager kan leveren. Op deze wijze proberen wij het dagelijks leven binnen onze gemeenschap goed draaiende te houden. 

Vanwege Corona is de toegang meermalen heel beperkt geweest. De telefonische bereikbaarheid is overeind gebleven. Natuurlijk heeft Corona gevolgen gehad voor zowel bezoekers als vrijwilligers. We wachten op het moment dat we weer als vanouds aan de slag kunnen gaan voor en door onze burgers. 

Zodra Op de Boor in Bocholtz verbouwd is, proberen we ook daar een soortgelijke voorziening weer mogelijk te maken. Omdat de behoefte in Bocholtz gering was, hebben we D’r Durpswinkel destijds verplaatst naar Simpelveld.

 

Leefbaar Simpelveld beschouwt D’r Durpswinkel binnen onze gemeente als een prima middel om mensen onderling te verbinden.

Tot de volgende keer, groet, Thijs Gulpen