Uitkijkpunt Hulsveld


Uit het leven van wethouder Gulpen, deel 9 Uitkijkpunt Huls

 

Verborgen in het Hulsveld ligt een grote parkeerplaats, die een fantastisch uitzicht biedt over Simpelveld en het verdere achterland. De parkeerplaats zelf is zonder meer troosteloos te noemen. Slechts een enkele toerist stopt er even en in de avond en nacht is het een verzamelplek voor jongeren. Dit unieke plekje verdient volgens de gemeente beter en dus is het plan om ook dit gebied opnieuw in te richten. Hiervoor wordt verbinding gezocht met het romeinse verleden. Onder aan de helling werd bijna 100 jaar geleden, in 1930, een sarcofaag ontdekt. Een heel bijzonder exemplaar, omdat de versieringen aan de binnenkant zijn aangebracht en dat is heel ongebruikelijk. De lange helling wordt ingericht als natuurpark met onder meer 5 houten platforms, waar men gezellig kan picknicken. Ook komt er daghoreca, een klein gebouw met terras waar men tot uiterlijk 20.00 uur terecht kan. In een glazen huisje zal een replica van de sarcofaag te zien zijn. Op deze wijze houdt Simpelveld de band met het verleden levend. Het nieuw ingerichte uitkijkpunt zal niet alleen toeristen trekken, ook de eigen inwoners zullen gaan genieten van het weidse uitzicht richting Duitsland en België. Vanuit de regio is men al goed bekend met de speeltuin Hulsveld, die direct grenst aan dit gebied. Wat een goed vooruitzicht om hier in alle rust te vertoeven terwijl de kinderen zich in de speeltuin amuseren!

Mocht u verontrust zijn over mogelijke parkeerdruk, weet dan dat er langs diverse zijden, ook aan de Hulsbergweg, parkeerplaatsen aangelegd worden. En ook fietsers kunnen er gemakkelijk terecht.

 

Ik denk dat we straks heel trots zullen zijn op het mooiste plekje van Simpelveld en wellicht van Nederland. Leefbaar Simpelveld is het hartgrondig eens met deze ontwikkeling.

Tot de volgende keer, groet Thijs Gulpen