Lintje


Uit het leven van wethouder Gulpen, deel 15 Lintje

 

Als wethouder heb ik jaarlijks het genoegen met het college mee te mogen gaan als de lintjes worden uitgereikt. Het is prachtig aanwezig te mogen zijn als de lintjes eind april bij onze burgers belanden. Praktisch iedereen is totaal verrast en had nooit gedacht hiervoor in aanmerking te komen. De gedecoreerde en zijn familie zijn terecht heel trots op toegekende onderscheiding. Men heeft dan ook iets bijzonders gedaan voor andere burgers. Niet kort en krachtig maar langdurig en even krachtig. Belangeloze inzet voor anderen geeft men spontaan en vrijwillig, juist dat is erg te waarderen. Onze gemeenschap heeft mensen nodig die zich inzetten voor anderen. Onze samenleving zal erg verschralen als die vrijwilligers wegvallen.

Vanwege Corona gebeurt de uitreiking van het lintje op dit moment minder feestelijk en in beperkte kring. Jammer, maar het was niet anders. In april 2022 mogen we gelukkig op betere vooruitzichten rekenen.

Graag roep ik burgers op in hun omgeving uit te kijken naar een persoon die voor zo’n onderscheiding in aanmerking komt. Een lintje is een waardering van de hele gemeenschap als dank voor de getoonde inzet voor een deel van die gemeenschap. Een lintje is tevens een ultieme bekroning voor de leefbaarheid van onze samenleving.

 

Tot de volgende keer, groet Thijs Gulpen