Gemeenteraadsverkiezingen


Uit het leven van wethouder Gulpen, deel 16 Gemeenteraadsverkiezing

 

Deel 16 van onze serie is het laatste onderdeel in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart. Bij landelijke en provinciale verkiezingen komen de Simpelveldse kiezers vrij getrouw naar het stembureau. Zo’n stabiele opkomst is elders in Nederland vaak niet aan de orde. De belangstelling voor verkiezingen is danig verminderd. Het vertrouwen in de politiek is vanwege een veelheid van redenen afgenomen. De plaatselijke binding met de lokale volksvertegenwoordigers is gelukkig nog groot. Wij verwachten dat hier 80 van de 100 kiezers op 14/15/16 maart gaan stemmen. Het is goed dat veel mensen gaan stemmen, want als je gaat stemmen, laat je van je horen. Volksvertegenwoordiger ben je om het belang van de burger te dienen en de burgers kiezen ook hun vertegenwoordigers.

 

Leefbaar Simpelveld wil duurzaam verbinden. Zo is ook ons motto geweest in deze campagne. Door duurzaam te verbinden kan onze gemeente toekomstbestendig worden tot en met de jongste generatie. Duurzaamheid staat in relatie met leefbaarheid van en op deze aarde. Verbinden doen we samen, met oog voor elkaar en voor algemene en individuele belangen. Wanneer een individueel belang strijdig is met het algemene belang, zal dit algemene belang voorrang moeten hebben. Leefbaarheid is immers een collectief belang.

 

Leefbaar Simpelveld roept u op om te gaan stemmen. Heeft u vertrouwen in ons programma en in onze kandidaten, stem dan Leefbaar Simpelveld.

 

Tot de volgende keer, groet Thijs Gulpen